Назад / /
Орхідея відцвіла: що робити фото-0

Орхідея відцвіла: що робити

Далеко не кожна рослина славиться тривалим цвітінням, адже орхідеї цвітуть до півроку. Частота цвітіння також на висоті – щонайменше раз на рік, а іноді й два. Що більше бутонів з'являється на квітконосі, то довше культура цвіте. Спочатку розкриваються нижні бутончики, а на той час, коли вони в'януть, розкриваються ті, що знаходяться вище. І триває процес кілька місяців. Після закінчення цвітіння потрібно правильно доглядати за рослиною, щоб воно не зав'яло і знову зацвіло через короткий проміжок часу.


obshii.jpg


Що робити з орхідеєю після цвітіння



1. Упевнитися, що воно точно скінчилося. Якщо на квітконосі більше не з'являються бутони протягом кількох тижнів, процес завершився.
2. Оглянути сам квітконос. Він зазвичай змінює колір – жовтіє або стає коричневим. Тоді його можна обрізати, залишивши відросток 1,5 см заввишки.
3. Оглянути днище горщика. Якщо коріння почали виглядати з отворів, це означає, що ємність дуже мала для фаленопсису. Йому потрібна пересадка.
4. Перестати рясно поливати культуру, щоб вона повноцінно відпочила. Досить змочувати коріння та ґрунт раз на тиждень.
5. Поставити горщик у прохолодну кімнату, де температура повітря не піднімається вище за 18 градусів тепла. При цьому світла має бути достатньо. Не можна ставити горщик на північне вікно, найкращий варіант – вікно, що виходить на схід чи південь.


otcvela.jpg


Тримати фаленопсис у прохолодній кімнаті слід доти, доки не почне рости новий квітконос. Підгодовувати в період спокою не можна, але як тільки з'явиться нова стрілка, необхідно внести комплексне добрива.

 

Які проблеми можуть виникнути після цвітіння орхідеї



1. Пожовтіння нижнього листя.
2. Зморщування листя, втрата тургору.
3. Починає усихати сама рослина.


jeltii.jpg


Жовті нижні листочки – це норма. Вони просто відмирають, щоби дати життя новим. Їх бажано забрати, щоб орхідея не витрачала зайві поживні речовини. Для цього жовтіючий листок розрізають вздовж, розводять половинки убік і знімають зі стебла. Якщо губиться тургор, листя зморщується, то це означає, що рослина горщика захворіла або за ним ведеться неправильний догляд. У такому разі його уважно оглядають, пересаджують у новий субстрат, а під час поливу додають біофунгіцид..

Після цвітіння орхідея може загинути. Так відбувається, коли квітка уражається грибковими хворобами, росте у поганих умовах. Фаленопсис терміново пересаджують у новий живильний грунт, вирізуючи коріння, що попутно підгнили, потім обробляють фунгіцидом. Через деякий час з'явиться нове листя, а потім і квітконос.

Топ 10 продажів 2024

Купують зараз

Ви успішно підписалися!

Код на знижку