Назад / /
Швидкорослі дерева фото-0

Швидкорослі дерева

Пити чай, вслухаючись у тишу та звуки співаючих птиць, в тіні розлогої крони дерева, вирощеного власними руками – мрія, яка здається сотням людей недосяжною, адже на вирощування одного дерева можуть йти десятки років. Насправді ж, такий задум цілком здійсненний, адже деякі дерев'яні культури за лічені роки перетворять нерівну і голу місцевість, придбаної земельної ділянки, на паркову зону, де можна буде розмістити зручну бесідку і пити чай.

Тим більше, що дерева, які швидко ростуть, дуже невибагливі і можуть витримувати будь-які умови проростання. Вони бувають як плодові, так і декоративні. То які ж це культури?

Береза

Дерева, які швидко ростуть і не вимагають догляду, це берези. Мабуть, перше місце в будь-якому рейтингу дерев, що швидко ростуть, має займати красуня із зеленими косами, адже середній приріст берези у висоту за один рік може становити 1-2 метри. При цьому варто розуміти, що береза ​​– це вже давно не лише дерево із золотистого поля, а величезне сімейство рослин, серед яких можна знайти найрізноманітніші крони, форми листя та висоти.

tree1-min.jpg

Важливим є ще й той факт, що береза ​​– дуже невибаглива рослина, яка любить світло і не терпить ущільнення ґрунту. Варто уникати її посадки поряд з асфальтованими доріжками, є стійкою до похолодання та захворювань.

Цікаво: дизайнери рекомендують садити берези поряд з хвойними, створюючи таким чином розкішні композіції зі змішаних груп дерев на ділянці.

Верба

Найшвидше дерево це Верба. Верба, Її різновиди давно добре зарекомендували себе серед ландшафтних дизайнерів. Верба – група дерев, що швидко зростає, приріст висоти якої в молодому віці може становити на рік до 1-го метра. При цьому це довговічні дерева, вкрай стійкі до морозів, захворювань та задимлень, а також мають високу здатність до регенерації.

Варто лише пам'ятати, що всі верби не терплять застоя води, а садити їх краще в сонячних місцях зі слаболужним ґрунтом.

Важливо - садівникам варто враховувати, що верби - прекрасні медоноси, тому аромати, що з'являються із золотистими сережками на деревах у весняний період, приваблюють величезну кількість комах-запилювачів.

Клен

Все більшу популярність серед садівників та дачників набирає татарський клен – невисока листопадна деревна форма, що славиться вогненно-червоним осіннім листям. Це дуже невибаглива рослина, з якої виходять середні (до 10 метрів) живоплоти, які, тим не менш, не дуже люблять вологість.

Звернути увагу можна також на гостролистий клен, який у весняний період радуватиме око всіма відтінками зеленого, жовтого, пурпурового та вогненно-червоного. При цьому гостролистий клен вважається тіньовитривалим та морозостійким, через що, сьогодні, він дуже поширений на території Європи. Річний приріст гостролистого клена у висоту, при створенні сприятливих умов, може становити до 8о см.

tree2-min.jpg

Біла акація

Красуня, яка давно полюбилася ландшафтним дизайнерам, а також власникам зелених господарств та деревообробної промисловості. Біла акація – чагарникова, листопадна, медоносна форма, яка в природних умовах росте, як дерево. Вона славиться своєю розлогою та ажурною кроною, а також неймовірно красивим цвітінням. Невибагливий, чагарник, що швидко росте, який за рік може вирости на півтора метри. Акація не потребує ретельного догляду, тому підходить для тих людей, які не можуть приділяти великої уваги саду. Декоративні різновиди акації мають ароматні, медоносні квіти, які залучають на ділянку бджіл. А, це дуже корисно для плодових дерев та ягідних кущів. Підсумок - дерево зовсім невибагливо, є стійким до заморозків, посухи та засолення грунту.

Швидкорослі чагарники


Сніжноягідник

Сніжноягідник має тонкі гнучкі пагони сіро-коричневого кольору і густу крону. Цей чагарник не тільки швидко росте, але й дуже гарний у будь-яку пору року. Весною він покритий густим листям і ніжними, біло-рожевими квітами. Потім квіти перетворюються на великі, білі або рожеві ягідки з восковим нальотом, схожі на дорогоцінні перлини. Восени листя опадає, а ягоди тримаються на кущах до морозів, поки їх не з'їдять птахи.

tree3-min.jpg

Бірючина звичайна

Високий деревоподібний чагарник, що приростає на 1,5-2 метри за рік. Рослина невибаглива, не вимагає формування та постійного догляду. Листя бірючини густе і темно-зелене. А, декоративність надають чорні ягоди, зібрані у китиці. Чагарник дає хорошу, щільну тінь, а плоди стануть ласощами для снігурів та сопілок, які прилетять із настанням зими.

Бузок

Жодна присадибна ділянка не обійдеться без цієї красуні. Бузок надзвичайно декоративний. Його ароматні квіти, зібрані в великі суцвіття, будуть красиві не лише на гілках, а й у зрізанні. При гарному догляді бузок легко додасть у зрості півтора метри за рік.

tree4-min.jpg

Ліщина

Про цю рослину багато садівників незаслужено забули. А, даремно! При хорошому догляді та регулярному поливі ліщина швидко росте. Її різьблене листя дає гарну тінь. А, восени на ліщині дозрівають справжні горіхи, які можна зібрати та заготовити. У чагарниках ліщини дуже люблять вити гнізда птиці. Тому навесні можна насолоджуватися співом та щебетом.

Жимолость

Сірі гілки та листя з сизим нальотом виглядають дуже незвично. Жимолость додає близько півтора метра на рік. Тінь від неї не дуже густа, зате навесні кущі посипані ніжними, запашними квітками, а влітку на них дозрівають корисні ягоди. Жимолость дуже улюблена садівниками та широко поширена практично у всіх регіонах.

Калина

tree5-min.jpg

Швидкорослий чагарник із зеленим, різьбленим листям. Влітку калина покривається білими, великими вінцями квітів. А, восени на кущах висять цілющі, глянсово-червоні ягоди, які можна заготовляти на зиму. Калина добре росте навіть за відсутності догляду.

Топ 10 продажів 2024

Купують зараз

Ви успішно підписалися!

Код на знижку