Білокачанна капуста - ідеальний продукт для закладки на зберігання до весни. Коли на столі немає свіжих огірків, помідорів, затребуваними стають консервовані продукти, але в них зовсім немає вітамінів. Свіжа капуста - джерело корисних речовин, але за умови, що зберігається зібраний урожай правильно.
1. Коли температура повітря вночі знижується до + 1-5 градусів, але морозів ще немає. Небажано це робити при температурі вище +7 градусів, інакше урожай швидко зіпсується.
2. Верхнє листя стає сизим, щільним.
3. Сам качан твердне, перестає скрипіти при стисненні.
4. Нижні листки жовтіють.
Перед збором качанів потрібно підготувати місце для зберігання, а також вирішити, як саме овочі будуть зберігатися.
1. Вибрати великий ящик без отворів знизу і з боків.
2. На дно насипати пісок шаром товщиною в 3-5см.
3. Укласти плоди, роблячи між ними відстань в 2-4см.
4. Засипати піском так, щоб вони були повністю ним укриті.
Якщо ящик високий, можна укласти в 2 шари. Спочатку засипати піском перший, тільки після цього укладати другий.
1. Зрізати, залишаючи довгий качан і нижнє листя.
2. Посипати деревною золою місце зрізу.
3. Обв'язати кожен плід за качан шпагатом.
4. Підвісити так, щоб плоди не стикалися, регулюючи висоту.
Верхні листки не дозволяють загнити і обвітритися плодам, тому їх не прибирають. Оптимальна вологість повітря для тривалого зберігання білокачанної капусти складає 98%, а температура - 0 градусів.
1. Змішати глину з водою так, щоб склад вийшов кашоподібний, але без грудочок.
2. Обмазати кожен плід густим шаром.
3. Залишити до повного висихання в сухому провітрюваному місці.
Потім можна перекласти качани в льох на стелажі, скласти в ящики або навіть підвісити за качан. Холодильник для цих цілей не підходить, так як в ньому температура зазвичай становить + 5-6 градусів.
1. Підготувати овочі.
2. Взяти щільний сухий папір. Можна використовувати пергамент для випічки.
3. Щільно загорнути кожен качан.
4. Укласти на полиці або в ящики.
Необхідно періодично перевіряти стан паперу. Якщо він став вологим, слід замінити його. Інші види капусти не мають такого тривалого періоду зберігання в свіжому вигляді. Їх заморожують, маринують або вживають в їжу відразу після збору.
Топ 10 продажів 2024
Купують зараз
Підпишіться на нас
Знижка на перше замовлення!
Ви успішно підписалися!
Підпишіться на Email розсилку від нас і Ви будете в курсі всіх садових новин і отримаєте промокод на знижку на Ваше замовлення!
Ви успішно підписалися!