Назад / /
Вирощування і правильний догляд за картоплею фото-0

Вирощування і правильний догляд за картоплею

З приходом тепла все дачники задаються одним і тим же питанням. Як правильно виростити картоплю і як за ним доглядати. Як тільки температура стане досить теплою, десь 10-15 градусів, в першу чергу вам потрібно проростити ваш картопля, це стане причиною успішних і рівномірних сходів картоплі.

Вирощування і правильний догляд за картоплею фото-1

Посадка та догляд

Для цього вам потрібно виносити ваш посадкову картоплю на сонці в теплу погоду на кілька годин, щоб він не переохолоджувався. Після того так ваш картопля досить проросте, можна починати готувати площа до посадки. Якщо ваша майданчик не була готова заздалегідь, тоді вам її потрібно підготувати. Внесіть перепрілий гній рівномірним шаром і перекапайте.

Для хорошого врожаю краще купувати насінну картоплю щороку, тоді урожай буде великим, плоди не будуть хворіти.

Якщо є можливість, то варто пройтися культиватором, тоді ваша земля буде пишна і м'яка, це допоможе вашому картоплі комфортно проростати. Коли площа буде готова, можна приступити до підготовки картоплі. Якщо ваші бульби великого розміру, то їх можна розрізати, так щоб на кожному шматочку було по кілька росточков. Для дезінфекції обробіть місце розрізу деревним попелом, також це допоможе як добрива.

Дуже багато обробляють різними хімічними способами посадковий матеріал, але ми вас ознайомимо з народними способами, які працюють не один рік.

Один з самих екологічно чистих способів - деревне попіл. Краще вибирати його. Готова майданчик, готовий картопля, можна приступати до роботи. Є три основних традиційних способів посадки картоплі: гладка посадка, гребневая і в траншеї. Посадка залежить від вашої місцевості і грунту. Якщо у вас піщаний або глинистий грунт, то гребневая посадка вам не підійде, бо не буде затримуватися волога. Є ще один спосіб посадки картоплі - гладка посадка, він дуже зручний, коли у садівника є нерівності на ділянці. Купити насіннєву картоплю краще заздалегідь, за місяць до посадки.

Вирощування і правильний догляд за картоплею фото-2

Для правильного вирощування картоплі, в незалежності від сорту, потрібно витримати такі розміри:

  1. Між рядами картоплі приблизно 70 сантиметрів;
  2. Між бульбами відстань повинна бути приблизно 35 сантиметрів;

Це буде дуже зручно для подальшої обробки.

Після того так закінчилася посадка і у вас з'явилися перші сходи, ви можете картоплю мульчувати. Це допоможе вам в боротьбі з бур'янами, а також буде зберігати вологу у кущів, що позитивно позначиться на вашому врожаї. Для мульчі кращим чином підійде сіно або солома.

Після всього цього залишається поливати ваш картопля, так щоб земля на грядці не пересихала, це негативно позначиться на врожаї. Восени можна відібрати посадковий матеріал – репродукцію картоплі опустити в підвал до весни.

Вирощування і правильний догляд за картоплею фото-3

А якщо літо виду дуже вологим, то полив потрібно буде припинити. Ці поради стануть в нагоді, як бувалим дачникам, так і початківцям городникам.

Купити посадкову картоплю за низькою ціною можна в нашому інтернет-магазині можна з доставкою поштою на всій території України.

Топ 10 продажів 2024

Купують зараз

Ви успішно підписалися!

Код на знижку