Назад / /
Квіти щастя: які вирощувати в будинку фото-0

Квіти щастя: які вирощувати в будинку

Ні для кого не секрет, що квіти не тільки очищають повітря в приміщенні, але й мають власну позитивну енергетику, яка здатна впливати на людину. Таким чином, можна залучити в будинок вдачу, щастя та благополуччя.

Розглянемо найбільш популярні декоративні рослини, саджанці яких доступні в спеціалізованих магазинах, а також короткі рекомендації щодо їх догляду та вирощування.


Пеларгонія


12-min.jpg

Пеларгонія чи герань – це кімнатні рослини для сімейного благополуччя, достатку та стабільності у справах. Енергетика рослини дарує впевненість у справах та власних силах, це квітка щастя, особливо сорти із червоними бутонами.

Крім цього, герань добре очищає повітря в приміщенні і, поставивши кілька горщиків із рослиною в спальні, ви забезпечите собі та близьким міцний сон, та зміцнити нервову систему.

Пеларгонія невибаглива, все необхідне для вирощування: це гарне освітлення та регулярний, але помірний полив. Сьогодні для покупців доступні гібридні сорти, що відрізняються:

● великими суцвіттями;

● яскравим забарвленням;

● тривалим періодом цвітіння.


Сенполія


13-min.jpg

Сенполія або фіалка - це квітка щастя та кохання. Рослина допомагає вирішити спірні питання та ситуації між подружжям, притягує в сім'ю кохання, вірність та удачу. Рослина позитивно впливає на самопочуття, поліпшує настрій, дарує впевненість у своїх силах.

При вирощуванні фіалок враховують те, що вони добре ростуть на частково затіненому підвіконні, при догляді необхідно:

● вносити добрива кожні 15 днів у період активного росту та цвітіння;

● виконувати помірний нижній полив;

● захищати квітку від протягів.


Калатея


14-min.jpg


Декоративно листяна рослина відрізняється широким листям зі строкатим забарвленням і глянцевим блиском. Рослина приносить щастя та удачу, допомагає самотнім людям знайти супутника життя, допомагає знаходити порозуміння.

При вирощуванні квітки, горщик розташовують у світлому, добре освітленому місці (ніжним листкам потрібне розсіяне освітлення). Калатея віддає перевагу слабокислому грунту, догляд включає:

● частий, але помірний полив;

● внесення мінеральних добрив у період активного зростання;

● обприскування листя кожні 2 тижні.


Спатифілум


15-min.jpg


Рослину легко впізнати за широким листям із загостреними кінцями і дуже ніжними бутонами білого кольору, які формуються на довгих стеблах-квітконосах. Формою квіти нагадують мініатюрні калли.

Спатифілум – це квіти для жіночого щастя, рослина допомагає створити сім'ю одиноким людям, дарує гармонію сімейним парам. А, щоб рослина повною мірою виявила позитивну енергетику, за нею треба правильно доглядати:

● захищати від протягів;

● виконувати регулярний полив та обприскування;

● у весняно-літній період вносити мінеральні добрива.

Розміщувати спатифілум можна в будь-якій частині приміщення, квітка абсолютно невибаглива до освітленості.


Мірт


16-min.jpg


Міртове дерево також відноситься до категорії кімнатні «квіти для щастя в будинку». Крім того, рослина є символом миру та взаєморозуміння. Рослина добре очищає повітря від вуглекислого газу і токсинів, заповнює повітря приємним запахом. Виконуючи обрізку, деревце виглядає дуже красиво, та стане гарною окрасою кожної кімнати.

При вирощуванні потрібно:

● притіняти від прямих сонячних променів у літній період;

● виконувати регулярний, але помірний полив та обприскування;

● внесення мінеральних добрив у період активної вегетації.

Взимку мирт вступає у фазу спокою, тому необхідно знизити навколишню температуру до +16/+18 градусів, припинити вносити підживлення та обприскувати крону, скоротити поливи.


Хлорофітум


17-min.jpg


Завдяки невибагливості, хлорофітум хочуть вирощувати багато квітникарів. Крім декоративності, листя добре очищає повітря, також це квіти щастя в будинку, тому не варто обмежуватися однією рослиною.

При вирощуванні хлорофітум утворює пишний пучок довгого і вузького листя. Забарвлення листя двокольорове: на світло-зеленому фоні посередині виразно виділяється біла смуга. Поверхня листя має глянсовий блиск. А для підтримки декоративності листя необхідно періодично обприскувати. Крім цього, догляд за рослиною включає:

● регулярний, помірний полив;

● внесення підживлення.

У літній період горщик із рослиною можна виставляти на балкон або на веранду.


Кімнатна хризантема


18-min.jpg


Якщо ви не знаєте, який подарунок зробити молодятам, мініатюрна хризантема підійде для цього найкращим чином. Це квітка удачі, щастя та взаєморозуміння, спокою. Вона допомагає:

● підтримувати романтичні стосунки;

● зберігати вірність;

● боротися із поганим настроєм.

При вирощуванні квітки потрібен 8-годинний світловий день, прохолодне повітря, не більше 18-20 градусів, рясний полив та обприскування.

У період спокою (взимку), рослину разом із горщиком поміщають у прохолодне приміщення (льох, сарай, засклену лоджію).


Цикламени


19-min.jpg


Незважаючи на те, що цикламени виглядають дуже ніжно і тендітно, вони мають потужну енергію. Рослини приносить щастя та удачу, захищають від поганого ока та слова. Якщо у Вашому будинку є цикламени, значить, у ньому панує дружня атмосфера.

При вирощуванні цикламенів враховують, що вони віддають перевагу розсіяному освітленню, помірному нижньому поливу і високій вологості.

Знаючи, які квіти повинні бути в будинку для щастя, ви зможете створити в будинку ефектні зелені зони та одночасно залучити благополуччя та удачу. При створенні композицій враховуйте потреби кожної культури, і тоді рослини будуть радувати красою протягом багатьох років.

Топ 10 продажів 2024

Купують зараз

Ви успішно підписалися!

Код на знижку