Назад / /
Попелиця на трояндах: що робити фото-0

Попелиця на трояндах: що робити

Троянди – королівська прикраса ділянки. Незважаючи на різноманітність, поки не виведені сорти, які не уражаються попелицями. На жаль, шкідники небайдужі до ніжних рослин, завдають непоправної шкоди їм, витягуючи всі соки. Позбутися комах назавжди практично неможливо. Через якийсь час після чергової обробки хімікатами вони знову повертаються, нервуючи своєю присутністю квітникарів.

25-min.jpg


Основні признаки ураження попелицею


1. Зелена маса здається брудною, начебто її притрусили пилом. Це відбувається через липкий наліт, що утворився, на поверхні стебел і листя.
2. На кінчиках пагонів, з нижнього боку листя видніються дрібні комахи – попелиці. Вони можуть мати біле або чорне забарвлення, але найчастіше зустрічаються зелені шкідники.
3. Бутони, тільки-но з'явившись, обсипаються, засихають прямо на гілках.
4. Зростання листя і пагони викривляються, вигинаються, залишаються невеликими в ході розвитку.
5. Якщо придивитися, можна виявити мурах, що снують туди-сюди, які і розводять попелиці.


29-min.jpg

 
Маючи добрий зір, на нижній частині листя, стеблах, можна розглянути шкідливих комах. Добре, якщо їхня чисельність невелика. Тоді впоратися з навалою попелиці на трояндах простіше. Бажано комбінувати різні способи обробки розарію.


Як позбутися попелиці на трояндах


1. Обробити розчином нашатирного спирту кожний пагін, а також ґрунт навколо рослин. Спочатку в 5л води розвести 20мл нашатирного спирту, потім додати 2-3ст. рідкого мила чи шампуню. Отриманим розчином обприскати зелену масу у безвітряну погоду. Повторювати процедуру щотижня протягом місяця.

 
2. Розвести в 1л води 50г натертого на дрібній тертці господарського мила. Важливо, щоб не було осаду на дні ємності. Якщо залишаються грудки, процідити через марлю рідину, попередньо згорнувши марлю в два шари. Довести об'єм до 4л. Склад готовий до застосування. Головне - обприскувати троянди від попелиці в суху погоду, вивчивши прогноз. Перший дощ змиє засіб, тоді доведеться повторити процедуру. Проводити її слід стільки разів на сезон, поки на рослинах зовсім не залишиться шкідників.

 
3. У 1л води закип'ятити склянку тютюнового пилу, дати настоятися протягом доби, довести об'єм до 5л. Отриманий склад допоможе позбутися не тільки попелиць на трояндах, а й інших шкідників. Потрібно лише обприскати ним квіти двічі з перервою на 3 дні.

 
4. У ємності з 5л води закип'ятити 0,5л деревної золи. Настоювати під кришкою 2 дні, процідити, обробити кущі. Робити це переважно раз на тиждень.


27-min.jpg 


Навіть якщо попелиці повністю зникнуть, бажано проводити обприскування нешкідливим засобом раз на 2 тижні, інакше вони знову з'являться.

Топ 10 продажів 2024

Купують зараз

Ви успішно підписалися!

Код на знижку