Назад / /
Як прискорити цвітіння хризантем фото-0

Як прискорити цвітіння хризантем

Хризантема подобається багатьом квітникарям за її різноманітність. Вона, може рости в саду, а може в домашніх умовах. Є великоквіткові сорти, а є сорти з дрібними суцвіттями. Серед сортів хризантеми, є багаторічники, а є однорічні різновиди.


chryzantem2-min.jpg


Різновиди хризантем


Відомі такі різновиди однорічних хризантем, вони декоративні:

1. Польова хризантема. Це посівний вид хризантем. Її квіти нагадують ромашку. Висота цього виду 30-60 см. Представники: "Штерн дес Оріентес", "Хеліос".

2. Триколірна хризантема. Вона має прості або махрові, великі квіти діаметром до 7 см. До цього виду відносяться сорти "Кокарда," Нордштерн "," Фламменшталь ".

3. Вінцева хризантема. Вид хризантем з дрібними суцвіттями. У висоту рослина досягає 1 метра. Типовий представник - хризантема "Тетра комет".

Решта сортів хризантем багаторічні.


chryzantem1-min.jpg


Як прискорити цвітіння хризантем


Хризантема дуже теплолюбива, тому ідеальним місцем для її посадки, буде сонячна височина. Для того, щоб хризантема радувала своїм цвітінням, її необхідно удобрювати компостом, торфом або гноєм. Використання мінеральних добрив, дозволяє впливати на якість квітів. Так, якщо використовувати азотні добрива, збільшується розмір куща, а його стебло, буде інтенсивніше рости в висоту, ставати товстішим. Добавки з фосфором, прискорюють процес цвітіння. Добрива з калієм, допоможуть продовжити час життя зрізаного букета.

Щоб прискорити цвітіння хризантем, можна застосувати наступні способи:

• Стимулятори цвітіння хризантем - це препарати, які здатні змусити цвісти рослину раніше терміну.

• Гіберелін - препарати на його основі здатні стимулювати цвітіння. Це не хімічна речовина, а гормон, який виробляють рослини. Застосовують ці препарати у вигляді обприскувань. Зрошуючи хризантеми раз в дві тижня, можна через місяць отримати пишний, квітучий кущ.

• Затемнення - хризантеми ефективно затінювати після сьомої вечора. Тоді цвітіння вдасться прискорити.

• Фосфорна підгодівля - рясне внесення добрив допоможе рослинам почати цвітіння набагато раніше терміну.

• Янтарна кислота - регулярні підгодівлі даними засобом допоможуть забезпечити цвітіння раніше на місяць. Підживлення бурштинової кислотою можна починати в травні, раз в два тижні проливати розчином по мокрій землі, під корінь.

• Як змусити хризантему цвісти раніше - є спосіб, яким користується багато садівників. Це висаджування кущів на височені. Можна створювати висоту самостійно. Тоді земля буде сильніше прогріватися, і цвітіння почнеться раніше.

• Отримати раннє цвітіння можна, купивши відповідні сорти квітів. Але, як правило, такі види більш теплолюбні і вимагають або укриття на зиму, або викопування кущів.

• У домашніх умовах, для домашніх сортів, потрібно сонячне місце і в зимовий час постійне досвічування, тоді цвітіння може бути практично цілорічним.

Для раннього цвітіння потрібно також дотримуватися правил посадки і догляду за квіткою, тоді можна отримати добре зростаючий кущ.


chryzantem3-min.jpg


Догляд та вирощування хризантеми


Для вирощування однорічної хризантеми з насіння, грунт для неї готують з осені. Після закінчення сніготанення, насіння висаджують в грунт, присипають землею і накривають поліетиленом. Коли з'являються сходи, плівку прибирають. Відразу після цього, необхідно розпушити землю, прибрати бур'яни.

Через тиждень рослини хризантем, потрібно підживлювати слабким розчином рідких добрив. Коли саджанці підростуть, їх розсаджують, щоб в кожній лунці, була тільки одна рослина.

Існує й інший спосіб вирощування хризантем - розсадний. Для розсади, слід підготувати ящики з шаром дренажу з дрібних каменів. Ящики, заповнюють сумішшю парникової землі, торфу і перегною в рівних пропорціях. Готова суміш для розсади, продається в спеціалізованих магазинах, але її можна приготувати і самостійно. У разі самостійного приготування суміші, її потрібно прогріти в духовці.

Насіння розсади, викладають на верхній шар грунту, злегка присипаючи землею. За допомогою розпилювача, розсаду поливають, після чого накривають плівкою. Ящики ставлять в тепло, періодично необхідно провітрювати і стежити, щоб грунт не пересихав. Коли з'являться сходи, розсаду переносять на сонячне місце. Не можна, відразу знімати плівку повністю. Розсада повинна звикнути до умов: плівку спочатку прибирають на годину, поступово збільшуючи час провітрювання. Розсаду, необхідно періодично підгодовувати рідким добривом.

Оптимальною температурою для росту розсади є 16-18 С.


chryzantem4-min.jpg


У відкритий грунт, хризантеми пересаджують навесні, розміщуючи рослини на відстані півметра. Для формування здорового кореня, необхідно полити розчином «Корневином». Для створення сприятливих умов, адаптації саджанців, їх накривають матеріалом лутрасил. Після того, як рослини почнуть рости, їх можна відкривати.

Можна виростити хризантему і в домашніх умовах. Найпростіше, купити рослину у квітковому магазині. Перед покупкою, потрібно переконатися, що рослина здорова: вона повинна бути щільною та міцною.

Кімнатним хризантемам, необхідно добре освітлене місце, але прямих променів сонця потрібно уникати. Не можна допускати висихання грунту. Прищипування і обрізка хризантеми, роблять її пишною. Щоб продовжити період цвітіння, відмираючі суцвіття обрізають.

Топ 10 продажів 2024

Купують зараз

Ви успішно підписалися!

Код на знижку