Назад / /
Тля на кімнатних рослинах: як позбутися фото-0

Тля на кімнатних рослинах: як позбутися

Якщо попелиця потрапила в житло, почала атакувати квіти в горщиках, то чекати, що вона зникне сама по собі - помилка. Дуже швидко шкідник вразить усі домашні рослини, внаслідок чого вони почнуть хворіти, зрештою засохнуть. А, рятувати доведеться відразу всі квіти в будинку, адже попелиця легко переміщається з однієї квітки на іншу.

 

Ознаки появи попелиці на кімнатних рослинах


plod1-min.jpg

 

1. На кінчиках молодих пагонів, бутонах можна виявити мініатюрну комаху зеленого, білого або чорного кольору. Найлегше помітити чорні крапки, зелені ж розглянути дуже проблематично.

2. Кінчики пагонів та листя загортаються всередину.

3. На зеленій масі з'являється липкий солодкий наліт.

4. Зростання різко зупиняється.

5. Поступово молоде листя відмирає, бутони, що не розкрилися, і квітки опадають.

Якщо не боротися з попелицею на кімнатних рослинах, вони втрачають яскравість фарб, стають хирлявими, повільно гинуть. Паразити випивають життєві соки, перекидаються на сусідні горщики. Боротися зі шкідником доведеться близько місяця, проводити мінімум 2 обробки з інтервалом 1-2 тижні.

 

Причина появи попелиці


plod4-min.jpg

 

1. Залітають через відчинені вікна з вулиці.

2. З'являються разом із новим «зеленим вихованцем», принесеним з магазину або взятим у когось із знайомих.

3. Попадають у будинок разом із ґрунтом для пересадки, який був набраний на городі, на вулиці, але не був продезінфікований належним чином.

4. Приносяться на верхньому одязі. Варто пройти повз заражений кущ на вулиці, зачепити його одягом, щоб кілька паразитів потрапило до житла.

5. При неправильному догляді за рослинкою.

Не всі кімнатні рослини уражаються попелицями, але є й такі, до яких комаха має особливу слабкість, наприклад, фуксії, троянди, цикламени. Не варто чекати, поки закінчиться цвітіння, а займатися винищенням попелиць одразу після виявлення.

 

Як позбутися попелиці на домашніх рослинах


plod5-min.jpg 


1. У 1л теплої води розчинити 1ч. харчової соди і стільки ж рідкого мила. Обприскати зелену масу та ґрунт. Повторювати процедуру кожних 5 днів протягом двох тижнів.

2. Закип'ятити в 500мл води 1ст.л. меленого, червоного перцю, дати охолонути під кришкою, процідити, довести об'єм до 1л. Застосовувати для обприскування відвар можна раз на 5 днів до того часу, поки шкідник повністю зникне.

3. У 1л води розмішати 2ч. горілки, стільки ж перекису водню та рідини для миття посуду. Обприскувати від попелиці раз на тиждень протягом місяця.

 

Допускається використовувати інсектициди, куплені в магазині. Препарати дозволяють швидко позбутися попелиці.

Топ 10 продажів 2024

Купують зараз

Ви успішно підписалися!

Код на знижку