Назад / /
Христос Воскресе! фото-0

Христос Воскресе!

Яка ж історія цього свята і які традиції існують?

Христос Воскресе!

З глибини століть

Радість Пасхи нероздільно пов'язана з сумом, адже Ісус Христос, перш ніж воскреснути, зазнав великих мук і помер на хресті.

Згідно з Євангелієм, Спаситель прийшов у цей світ в земній подобі, щоб спокутувати всі гріхи людські – минулих і майбутніх поколінь. Він спочатку знав про те, що йому доведеться померти для того, щоб врятувати людство і йшов на страждання усвідомлено з великою любов'ю до людини.

Але, як свідчить Священне писання, на третій день після своєї кончини, Ісус воскрес. Про що незабаром дізналися його вірні учні-апостоли. Вони і рознесли цю благу звістку по всьому світу.

Цікаві традиції

Великодні урочистості тривають всі наступні сім днів. А, християни замість звичного « Здрастуй », вітають один одного словами: « Христос Воскрес! », на що співрозмовник повинен неодмінно сказати: « Воістину воскрес! ». У Великдень заборонено працювати. Віруючі відвідують урочисті богослужіння в храмах і вітають один одного. Один з головних атрибутів свята – паску. Особлива випічка з родзинками, прикрашена збитими вершками, різнокольоровими кулінарними посипаннями і церковної свічкою. Храми і житла прикрашають розпустилася вербою, так як в наших широтах вона зацвітає раніше інших рослин.

Христос Воскресе!

Існує цікава великодня традиція – фарбувати курячі або перепелині яйця в різні кольори. Це відсилання до розмови Марії Магдалини з імператором. Свята попрямувала до Тиберія, щоб розповісти про воскресіння Христа. Але той відповів їй, що швидше за яйце почервоніє, ніж людина зможе повернутися зі світу мертвих. Після цього куряче яйце, яке тримала в руках Марія, набуло багряний відтінок.

Ще на Русі православні брали участь в грі: дві людини тримали в руках по одному крашанці і били ними одна об одну. Перемагав той, у кого шкаралупа залишиться неушкодженою. Найхитріші гравці підміняли курячі яйця на дерев'яні.

Христос Воскресе!

Христос Воскрес!

Христос Воскрес, дорогі друзі! Ми від душі вітає вас з цим світлим і чистим святом! Нехай ваші серця наповняться світлом і надією, а в будинку буде панувати мир і спокій.

Топ 10 продажів 2024

Купують зараз

Ви успішно підписалися!

Код на знижку